Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Pula | 26. 3. 2024.

Očekujemo sjajan rezultat HDZ-a u VIII. izbornoj jedinici

U Puli je svečano obilježena 34. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Istarske županije

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Puli je na svečanom obilježavanju 34. obljetnice osnutka HDZ-a Istarske županije poručio da HDZ uvijek stoji čvrsto uz hrvatski narod, uvijek spreman pružiti potrebnu podršku i rješenja za sve izazove koji nas čekaju.

"Drage članice i članovi članovi HDZ-a, svi vi koji ste večeras ovdje u Puli na 34. obljetnici naše stranke, moram vam izraziti veliku zahvalnost predanost Hrvatskoj. Hvala vam što radite za našu domovinu", kazao je.

Ponosnih osam godina kao predsjednik stranke

Ponosno se, nastavio je, mogu osvrnuti na proteklih osam godina kao predsjednik stranke.

"Svaki put kad dođem, osjetim podršku koja raste, što je izuzetno ohrabrujuće. U proteklim mjesecima obišli smo mnoge gradove, a svugdje nas ima sve više, što svjedoči o spremnosti hrvatskog naroda za budućnost", rekao je Plenković.

Podsjetio da se Vlada suočila s brojnim izazovima tijekom ovih godina - od spašavanja velikih kompanija do pandemije i prirodnih katastrofa.

"Unatoč poteškoćama, pokazali smo snagu i odlučnost u upravljanju krizama koje su nas kroz godine pratile. Nastavit ćemo raditi za bolju budućnost naše zemlje, osiguravajući socijalnu koheziju i napredak hrvatskog gospodarstva", istaknuo je Plenković.

Ogromne investicije u Istarsku i Primorsko-goransku županiju

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković je izjavio da očekuje sjajan rezultat HDZ-a u VIII. izbornoj jedinici, zbog ogromnih investicija i svega učinjenog na području Istarske županije, podsjećajući da je stranka na prošlim izborima osvojila četiri mandata, što je najbolji rezultat u toj jedinici.

"HDZ je 2020. postigao najbolji rezultat ikada u 8. izbornoj jedinici, dobili smo četiri saborska mandata. Ovdje nije došlo do nekakvih velikih modifikacija izborne jedinice. S obzirom što smo sve uložili i učinili za Istarsku i Primorsko-goransku županiju - očekujem da će naš nositelj liste Oleg Butković, naš čelnik županijske organizacije Anton Kliman i svi drugi stranački kandidati ostvariti sjajan rezultat", kazao je.

Kad bi se gledalo nacionalno, izdvojio je Plenković, sve što je Vlada učinila za Primorsko-goransku i Istarsku županiju, zaslužuje potporu birača.