Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 7. 5. 2013

Posjet glavnog tajnika Europskog pokreta Njemačka Hüttemanna

U okviru Europskog tjedna zastupnik Andrej Plenković primio je glavnog tajnika Europskog pokreta Njemačka Bernda Hüttemanna. Na sastanku su sudjelovali i Nataša Owens, iz Izvršnog odbora Europskog pokreta Hrvatska i Dubravko Miholić, predsjednik Europskog pokreta Hrvatska.

sabor32 s

U uvodnom dijelu sastanka glavni tajnik Europskog pokreta Njemačka Bernd Hüttemann predstavio je rad i aktivnosti Pokreta. Europski pokret Njemačka pokriva širok spektar aktivnosti i intenzivno radi na promicanju europskih ideja u različitim društvenim strukturama putem tematskih seminara, kongresa i konferencija, istaknuo je Hüttemann.

Bilo je riječi i o mogućnostima za uspostavu intenzivnije suradnje Europskog pokreta Njemačka s Europskim pokretom Hrvatska.

U kontekstu skorog punopravnog članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji Andrej Plenković istaknuo je važnost promocije europskih tema u Hrvatskoj putem različitih edukativnih projekata.

Razgovaralo se i o nedavno održanim izborima za Europski parlament u Republici Hrvatskoj te o budućoj suradnji zastupnika u Europskom parlamentu s Europskim pokretom Hrvatska.