Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 30. 12. 2014.

Podrška Kolindi Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske

Gostujući na Kolinda TV-u, zastupnik Plenković je istaknuo da je Kolinda Grabar Kitarović postigla sjajan rezultat u prvom krugu predsjedničkih izbora, znatno iznad predviđanja predizbornih anketa, što pokazuje pravu snagu HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera

Plenković je rekao da se u prvom krugu izbora kandidat Josipović suočio s tanašnim acquisom predsjednika Josipovića nakon pet godina mandata, što potvrđuje loš rezultat ispod 40%. Napomenuo je da se barem i trunku ostvario Josipovićev program »Nove pravednosti«, Ivan Sinčić ne bi postigao takav izborni uspjeh.

Podsjetio je da je HDZ osigurao članstvo Hrvatske u NATO-u i dovršio pregovore o pristupanju s Europskom unijom. S tim postignućima nije se identificirala aktualna vlast. Donošenjem »lex Perković«, uz podršku predsjednika Josipovića, nepovratno je narušena vjerodostojnost Hrvatske među europskim partnerima, istaknuo je.

Poručio je da bi Kolinda Grabar Kitarović stečenim iskustvom kao pomoćnica glavnog tajnika za javnu diplomaciju NATO-a puno kvalitetnije pozicionirala Hrvatsku u okviru NATO-a  i kao članicu EU-a.

Emisiju možete pogledati ovdje