Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 14. 9. 2014.

3. Znanstveni piknik u Zagrebu

Na poziv Udruge profesor Baltazar i Mreže popularizatora znanosti zastupnik Plenković posjetio je 3. Znanstveni piknik, koji se sastoji od niza znanstvenih programa, edukacije i eksperimenata

Projekt Znanstveni piknik usmjeren je na popularizaciju znanosti i umjetnosti, poticanje odabira znanosti kao životnog puta te otvaranje mogućnosti mladim znanstvenicima kako bi ostali djelovati u Hrvatskoj. Ovogodišnji program obuhvaća niz znanstvenih programa i eksperimenata, interaktivnih predavanja, prezentacija i radionica hrvatskih i inozemnih sudionika.

Organizatori Znanstvenog piknika, Udruga profesor Baltazar i Mreža popularizatora znanosti, upoznali su zastupnika Plenkovića s projektom izgradnje Znanstvenog edukativno-zabavnog centra u Zagrebu koji bi se djelomice financirao iz europskih fondova. Takav bi centar bio stvaran poticaj razvoju znanosti i inovacija u Hrvatskoj, a omogućio bi građanima svakodnevan pristup znanstvenim projektima i eksperimentima.

Zastupnik Plenković naglasio je da će sa stranačkim kolegama vijećnicima u zagrebačkoj skupštini predložiti da podrže ideju da Grad Zagreb, Ministarstvo turizma i druge javne ustanove budu među nositeljima projekta kako bi mogao konkurirati za veći postotak sufinanciranja iz europskih fondova. O projektu će razgovarati i s partnerima na europskoj razini.