Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 7. 5. 2011.

Turnir u malom nogometu povodom Dana Europe

Povodom obilježavanja Dana Europe Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organiziralo je u subotu, 7. svibnja 2011. turnir u malom nogometu na terenima Nogometnog kluba »Zagreb«

Malonogometni turnir jedan je od događaja u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Europskog tjedna, a na njemu su sudjelovale nogometne ekipe Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (dvije ekipe), Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Vijeća Europske unije i »EU tim« (sastavljen od predstavnika diplomatskog zbora i država članica Europske unije).

Za ekipu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija igrali su i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković te državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković.

Pobjednik turnira je ekipa Ministarstva obrane koja je u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Ministarstva unutarnjih poslova, a treće mjesto osvojila je ekipa Vijeća Europske unije pobjedom nad ekipom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Ministar Jandroković uručio je na kraju turnira pehare pobjednicima te drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi.

Turnir u malom nogometu organiziran je u cilju dodatnog poticanja zajedništva i suradnje Republike Hrvatske s državama članicama Europske unije na svim područjima, pa tako i na sportskom.

Teme