Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Karlovac | 11. 7. 2014.

Dan Grada Karlovca

Zastupnik Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Karlovca u kazalištu Zorin dom povodom Dana grada

Na poziv gradonačelnika Karlovca Damira Jelića i predsjednika gradskog vijeća Mihovila Stanišića zastupnik Plenković je, kao izabrani zastupnik u Hrvatski sabor iz VII. izborne jedinice, sudjelovao na svečanosti povodom 435. rođendana grada. Na svečanoj sjednici bili su također župan Karlovačke županije Ivan Vučić, zastupnica Ruža Tomašić, saborska zastupnica Nada Murganić, glavni državni revizor Ivan Klešić i brojni drugi.

Na sjednici je gradonačelnik Jelić govorio o brojnim razvojnim projektima koje grad priprema, a djelomice su financirani iz europskih fondova, posebno na području energetske učinkovitosti i zaštite okoliša. Istaknuo je postignute uspjehe Karlovca u poboljšanju obrazovnih mogućnosti za mlade, smanjenju nezaposlenosti te razvoju poduzetništva, prometa, infrastrukture, turizma i kulture.

Župan Ivan Vučić zahvalio je zastupnicima u Europskom parlamentu na doprinosu u povezivanju Karlovca s mogućnostima koje stoje na raspolaganju jedinicama područne i lokalne samouprave u kontekstu članstva u Europskoj uniji.

Na sjednici su uručene nagrade grada Karlovca te je izveden kulturno-umjetnički program.