Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 23. 5. 2014.

Pobjedom 25. svibnja započinju političke promjene u Hrvatskoj

Nositelj koalicijske liste HDZ-a i partnera Andrej Plenković na završnoj konferenciji uoči europskih izbora govorio je o protekloj kampanji, programu i kandidatima liste te angažmanu HDZ-a za pomoć poplavljenim područjima

U svom govoru Plenković je izrazio solidarnost sa svim unesrećenima zbog prirodne katastrofe uslijed obilnih poplava u Slavoniji i dijelu Banovine. HDZ je otkazao sve predizborne skupove u posljednjem tjednu kampanje te uplatio 200.000 kuna za stradale u poplavi.

HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu predali su također 40.000 kn pomoći Hrvatskom Crvenom križu prilikom posjeta poplavljenim područjima. Plenković je javnosti predstavio odgovor povjerenika Johannesa Hahna na apel HDZ-ove koalicijske liste za pomoć poplavljenim područjima iz Fonda solidarnosti. U odgovoru povjerenik Hahn ističe da je svim srcem uz ljude Hrvatske koji su teško pogođeni nedavnim poplavama. Dodaje da mobiliziranje sredstava Fonda solidarnosti ovisi o zahtjevu nadležnih nacionalnih tijela.

Napomenuo je i da je HDZ angažirao svu stranačku infrastrukturu kako bi pomogao unesrećenima, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je osim Slavonije i Banovine posjetio i poplavljena područja Orašja i Odžaka u Bosni i Hercegovini.