Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Osijek | 4. 3. 2013.

Uloga i značaj Europskog parlamenta

Predsjednik Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU i promatrač u Europskom parlamentu Andrej Plenković održao je u Osijeku predavanje na temu »Hrvatska i Europska unija – aktivnosti članova Europskoga parlamenta«

Predavanje su organizirali osječki Pravni fakultet i Agencija Ladarice, a uz podršku Savjeta mladih Grada Osijeka, Savjeta mladih Osječko-baranjske županije i ELSA-e Osijek.

U svom izlaganju zastupnik Plenković govorio je o radu, ulozi i značaju Europskog parlamenta u političkoj strukturi Europske unije. Ujedno je prenio svoja osobna iskustva kao zastupnika promatrača, osobito ona vezana za rad Odbora za proračun. Plenković je nadalje govorio o značaju skorih izbora za Europski parlament te o dužnostima i aktivnostima budućih, neposredno izabranih zastupnika iz Hrvatske. Zaključno se Plenković osvrnuo na provedbu programa i projekata EU-a namijenjenih poboljšanju položaja mladih, istaknuvši potrebu kontinuiranog informiranja građana o Europskoj uniji, a naročito mladih.