Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Đakovo | 5. 7. 2024.

Đakovački vezovi dočaravaju bogatstvo hrvatske kulture i tradicije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u svečanom otvaranju 58. Đakovačkih vezova, koji se svake godine održavaju pod Vladinim pokroviteljstvom

Premijer je naglasio važnost te manifestacije za očuvanje hrvatske tradicije i identiteta, poručivši da će Vlada i ubuduće podržavati Đakovačke vezove i druge kulturne priredbe.

''Uvijek nam je izuzetno zadovoljstvo doći u Đakovo, vidjeti Đakovačke vezove, bogatstvo hrvatske kulture, hrvatske tradicije, hrvatskog identiteta. Želim čestitati Gradu Đakovu i svima u organizacijskom odboru koji su ove godine, u partnerstvu s Bugarskom, privukli brojne posjetitelje i brojna folklorna društva koja će ovdje nastupiti te nizom aktivnosti za našu djecu, naše najmlađe, približiti ono što znači Slavonija, ono što znači Hrvatska, ono što volimo i ono što jesmo. Zato će Vlada i u budućnosti podupirati i Đakovačke vezove i niz drugih kulturnih manifestacija, a ujedno i turističkih, na području Osječko-baranjske županije, Slavonije, Baranje i Srijema, ali i cijele Hrvatske. Od srca čestitam'', poručio je premijer Plenković.