Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 28. 6. 2024.

40 tisuća potpisa potpore kandidaturi tima »Zajedno za sve izazove«

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponovno je kandidat za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima koji će se održati 13. srpnja

U Hrvatskoj demokratskoj zajednici u tijeku su unutarstranački izbori po načelu "jedan član-jedan glas". Kandidat za predsjednika stranke je Andrej Plenković, zamjenika predsjednika Tomo Medved te potpredsjednike – Zdravka Bušić, Oleg Butković, Ivan Anušić i Branko Bačić. Unutarstranački izbori održat će se 13. srpnja.

Ispred tima "Zajedno za sve izazove" kandidature je – s potpisima potpore više od 40.000 članica i članova stranke – Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a predao zamjenik predsjednika stranke Tomo Medved.

"U novom ćemo mandatu nastaviti snažiti stranku za predstojeće predsjedničke i lokalne izbore te Hrvatsku činiti boljom zemljom u svim područjima", poručio je Medved u izjavi medijima nakon predaje potpisa te pritom zahvalio svim članicama i članovima stranke koji su potpisima podržali kandidaturu tima "Zajedno za sve izazove".

Čast i odgovornost

Izdvojio je da potpisi potpore članova stranke obvezuju te dodao da je čast i odgovornost voditi državu na osnovu povjerenja sugrađana koji su im iskazali na parlamentarnim i europskim izborima.

"Obnašajući ove časne i odgovorne dužnosti, doprinosimo kvaliteti života našeg naroda", kazao je.

Medved je podsjetio da je pod vodstvom ovog tima HDZ tijekom svih ovih godina očuvao političku stabilnost države te osigurao gospodarski razvoj.

"Hrvatsku smo postavili u jezgro Europske unije, unatoč svim krizama bez presedana s kojima smo se suočili. HDZ ostaje najjača politička snaga u Republici Hrvatskoj, čvrsto pozicionirana na desnom centru. Vođeni smo domoljubnim, demokršćanskim i narodnjačkim vrijednostima – kao i prije 35 godina kad su našu stranku osnovali utemeljitelji, na čelu s našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom", naglasio je.

Ohrabreni potporom i potpisima 40 000 članica i članova, rekao je Medved, i u sljedeće četiri godine HDZ će snažno doprinositi boljitku Hrvatske na svim područjima.

Teme