Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Stari Grad, Svirče, Jelsa, Milna, Hvar | 18. 5. 2014.

Na Hvaru o razvoju hrvatskih otoka

Nositelj liste zastupnik Andrej Plenković posjetio je Stari Grad, Svirče, Jelsu, Milnu i Hvar. U Splitu se susreo s Antom Sanaderom, predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a i predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice

Stari grad: Glasati za kandidate koji snagom svoje političke grupacije multipliciraju snagu svog mandata

Zastupnika Plenkovića u Starom gradu dočekali su gradonačelnik Vinko Maroević, predsjednik HDZ-a Grada Hvara Jurica Miličić, načelnik Općine Sućuraj Ivan Slavić, predsjednik HDZ-a Općine Jelse Jakša Marić te niz drugih stranačkih članova i simpatizera.

Čestitavši kolegama na sjajnom rezultatu što su ga postigli na prošlogodišnjim europskim i lokalnim izborima, Plenković je predstavio kandidate i program koalicijske liste HDZ-a i partnera za predstojeće izbore za Europski parlament. Istaknuo je kako je HDZ pokazao veliko povjerenje u rad svojih dosadašnjih zastupnika, koji su ponovno dobili visoka mjesta na listi. Dodao je da samo HDZ-ova lista okuplja predstavnike branitelja, Hrvata iz BiH, iseljene Hrvatske i umirovljenika. To što HDZ-ovi zastupnici pripadaju najutjecajnijoj političkoj grupaciji, Europskoj pučkoj stranci, jamči uspješno zastupanje interesa hrvatskih građana, smatra Plenković.

Jelsa: Nastavit ću se zalagati za ribare i za razvoj hrvatskih otoka

Na vrlo posjećenom predstavljanju u Jelsi Plenković je naglasio da će se nastaviti zalagati za boljitak hrvatskih ribara i razvoj komunalne infrastrukture, turizma, prometnog povezivanja otoka s kopnom i za zaustavljanje depopulacije. Pozvao je okupljene da u što većem broju iziđu na izbore 25. svibnja i podrže dokazane kandidate HDZ-a na listi broj 6.

Svirče: Susret s mještanima

U rodnom mjestu svog oca zastupnik Plenković susreo se s brojnim mještanima s kojima je razgovarao o aktualnim zbivanjima u Svirču, na otoku Hvaru i u Hrvatskoj uoči europskih izbora.

Hvar: EU strategija za Jadransko-jonsku regiju prigoda za jačanje projektne dimenzije mediteranske i jadranske orijentacije Hrvatske

Na središnjem skupu pred više od 150 sudionika Plenković je najavio da će Europska unija u lipnju usvojiti strategiju Jadransko-jonske regije, koja od zemalja EU obuhvaća Grčku, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku te koja predstavlja okvir za emancipaciju jadranske i meditaranske orijentacije Hrvatske. Riječ je o instrumentu s proračunskim sredstvima za  konkretne projekte na području gospodarstva, kulture, ribarstva, prometa i sveučilišne suradnje.

Predstavio je također tri izborna cilja HDZ-a. Prvi je da naša lista dobije najveći broj glasova, drugi je da HDZ pojedinačno osvoji najveći broj mandata, a treći je da uspjeh HDZ-a i partnera pomogne našem kandidatu Jean-Claudeu Junckeru da postane predsjednik Europske komisije. Vrijeme je za promjene, vrijeme je za pobjedu HDZ-a, poručio je Plenković.