Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Makarska, Vrgorac, Knin, Šibenik | 16. 5. 2014.

Plenković: Vrijeme je za pobjedu – uvjerljiviju od anketa!

Nositelj HDZ-ove liste Andrej Plenković i kandidatkinja Željana Zovko posjetili Vrgorac i Makarsku

Vrgorac: U ove izbore idemo s tri jasna cilja

Kandidati su dan započeli posjetom Vrgorcu, gdje su se susreli s članovima HDZ-a i koalicijskih partnera. Plenković je predstavio izborni program i listu te istaknuo kako u ove izbore idemo s tri jasna cilja, a to su da HDZ dobije najveći broj pojedinačnih mandata, da lista osvoji najveći broj glasova i da naš kandidat ispred EPP-a Jean-Claude Juncker postane šef Europske komisije, rekao je Plenković. Na sastanku se govorilo i o olakšavanju prelaska granice s BiH.

Makarska: Hrvatska nema vremena za nastavak lošeg upravljanja

U Makarskoj je kandidate dočekao povjerenik HDZ-a Ivo Kosović. U svom govoru Plenković je rekao da su ovi europski izbora važni za Hrvatsku i za Dalmaciju, ali i za daljnja politička zbivanja u Hrvatskoj. Istaknuo je kako su hrvatski građani razočarani nesnalaženjem Kukuriku koalicije, aktualnom gospodarskom situacijom i socijalnom situacijom u zemlji. Hrvatska nema vremena za nastavak lošeg upravljanja, stoga su europski izbori prigoda za određenje smjera kojem će ići Hrvatska, ali i Europa kao politički projekt kojem smo se priključili u srpnju prošle godine, poručio je Plenković.

Kandidati su nastavili posjet Šibensko-kninskoj županiji, gdje su prvo posjetili Knin. Dočekli su ih predsjednik županijskog odbora Ante Kulušić i gradonačelnica Knina Josipa Rimac. Nakon posjeta kninskoj tvornici vijaka Div, koja ima preko 300 zaposlenika, kandidati su se uputili u obilazak Kninske tvrđave.

Šibenik: Pobjednički rezultat mora biti uvjerljiviji i od današnjih anketa

Za kraj posjeta županiji u Solarisu je pred više od 300 sudionika održan predizborni skup. U svom govoru Plenković se osvrnuo na najnovija istraživanja, prema kojima na europskim izborima HDZ-ova koalicijska lista ima 30%, a Kukuriku koalicija 24,7% te istaknuo da je to važna poruka.

Hrvatska je ušla u Europsku uniju nakon dvadest godina reformi i pregovora. Taj put zacrtao je predsjednik Tuđman još 1990. Govoreći o kandidatima, Plenković je rekao da je vodstvo stranke poslalo ključnu političku poruku – povjerenje u svoje zastupnike i kandidate – za razliku od Kukuriku koalicijem koja je svoju listu gotovo u potpunosti izmijenila. Dodao je kako je HDZ-ova lista ove godine ojačana za braniteljskog predstavnika te da sa Željanom Zovko šaljemo poruku Hrvatima u BiH, s Ivanom Sablićem šaljemo je iseljeništvu, a s ostalim kanidatima snažnu poruku sinergije stranaka koje baštine političku misao dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana. Svatko od ovih kandidata ima magnetsku snagu za određen dio biračkog tijela, poručio je Plenković. Za kraj je pozvao birače da iziđu 25. svibnja u što većem broju te da svi zajedno učinimo maksimalan napor da ta pobjeda bude uvjerljiva.