Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Bjelovar, Severin, Garešnica, Grubišno polje | 4. 5. 2014.

U posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Prilikom obilaska Bjelovarsko-bilogorske županije kandidati HDZ-ove koalicije za Europski parlament Andrej Plenković, Ivana Maletić i Ivan Tepeš posjetili su Bjelovar, Severin, Garešnicu i Grubišno polje

U Bjelovaru su ih dočekali predsjednik HDZ-a grada Bjelovara Ante Brkljačić, saborski zastupnik Gordan Jandroković, potpredsjednik HDZ-a Marijan Coner, predsjednik županijske organizacije Miro Totgergeli te drugi članovi stranke. 

Kandidati su gostovali na Bjelovarsko-bilogorskom radiju te su predstavili izborni program. Zastupnik Plenković je istaknuo kako se na listi nalaze kandidati koji žele postati zastupnici u Europskom parlamentu za razliku od nositelja nekih lista koji unaprijed govore kako ih taj posao ne zanima. Dodao je da se Vlada nije identificirala s postignućima pristupnih pregovora, te podsjetio kako je HDZ-ova Vlada uspješno dovršila pregovarački proces i dogovorila povoljnu financijsku omotnicu za Hrvatsku.

Prilikom obilaska tvrtke Troha-dil u Severinu i posjeti Garešnici kandidati su se susreli i s gospodarstvenicima. Zastupnik Plenković naglasio je kako program HDZ-a, izrađen na temelju platforme Europske pučke stranke, u središte stavlja male i srednje poduzetnike, budući da oni čine 99% strukture europskog gospodarstva. Ubrzavanjem administrativnih procedura i poreznim rasterćenjem potrebno je poduzetnicima osigurati bolje poslovno okružje, poručio je Plenković.

U Grubišnom polju kandidati su posjetili Župni ured crkve Sv. Josipa i razgovarali s dekanom Vjenceslavom Magićem i svećenicima Garešničkog dekanata. Nakon toga slijedio je susret i drženje s građanima na središnjem gradskom trgu.

Na središnjem predizbornom skupu u Grubišnom polju bilo je više od 200 sudionika. U svom izlaganju zastupnik Plenković je naglasio da HDZ pripada najvećoj i najsnažnijoj europskoj političkoj obitelji koja je osmislila i ostvarila europski projekt, a da je europski put Hrvatske zacrtao prvi hrvatski predsjednik dr. Tuđman. Poručio je biračima da biraju kandidate onih stranaka koji u Europskom parlamentu pripadaju velikim političkim grupacijama, a ne one koji nemaju partnere na europskoj razini budući oni ne odlučuju o europskoj politici.

Istaknuo je kako je HDZ-ov europski program usmjeren na rast i zapošljavanje, ravnomjeran regionalni razvoj, bolji položaj hrvatskih poljoprivrednika, veće mogućnosti za poduzetnike i mlade, te pametnu fiskalnu konsolidaciju. Na kraju je pozvao birače da izađu na izbore u što većem broju i na taj način ojačaju legitimitet budućih 11 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.