Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 5. 5. 2011.

Filatelistička izložba »Hrvatska i Europska unija«

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković otvorio je u četvrtak, 5. svibnja 2011. filatelističku izložbu »Hrvatska i Europska unija«.  Izložba poštanskih maraka vezanih uz tematiku pristupanja Europskoj uniji jedan je od događaja kojima se obilježava Europski tjedan 2011.

Državni tajnik Plenković je naglasio da Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upravo tijekom Europskog tjedna intenzivira svoje redovite informativne aktivnosti brojnim projektima i manifestacijama, kao što i je suradnja s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije te Hrvatskim filatelističkim društvom kao suorganizatorom izložbe »Hrvatska i Europska unija«.

Također je istaknuo kako je ova izložba iznimna prigoda za upoznavanje Europske unije te stjecanje uvida u povijesni proces njezine izgradnje. Naglasio je da je članstvo u Uniji jedan od glavnih prioritetnih ciljeva Vlade Republike Hrvatske, a da izložba »Hrvatska i Europska« unija predstavlja doprinos komunikacijskim aktivnostima koje se poduzimaju s ciljem informiranja i edukacije hrvatske javnosti o Europskoj uniji. Filatelistički izlošci stoga predstavljaju hvalevrijedan način prikazivanja raznih tema i događanja iz suvremene europske povijesti.