Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 13. 12. 2022.

Vlada će nastaviti snažno podupirati sport

U Saboru su svečano dodjieljene državne nagrade za sport »Franjo Bučar« za 2022. godinu, na kojoj su nagrade za životno djelo dobili proslavljeni košarkaš Nikola Plećaš, proslavljeni vaterpolist Boško Lozica i legendarni splitski novinar Edo Pezzi

Godišnje nagrade su primili Branka Batinić, Marko Bijač, Nataša Muždalo, Nikola Pilić, Žana Lelas (posmrtno), prof. dr. sc. Vatromir Srhoj, Ivan Krapić, Ivo Mikuličin, Želimir Feitl, Lucijan Krce, Radiša Mladenović i Veslački klub Iktus.

Nagrade su laureatima uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Nagrada "Franjo Bučar" najveće je državno priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje našim sportašicama i sportašima, trenerima, stručnim djelatnicima i svim pojedincima koji čine sustav sporta.

Predsjednik Vlade Plenković i ministrica Brnjac čestitali su svim dobitnicima te poručili kako su sportski uspjesi i postignuća obveza da Vlada Republike Hrvatske i dalje nastaviti snažno podupirati sport, sportašice i sportaše.

"Čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima, a posebno dobitnicima nagrade za životno djelo, gospodinu Plećašu i gospodinu Lozici, koji su svojim doprinosom i postignućima obogatili našu košarku i vaterpolo, te gospodinu Pezziju, u čijem liku i djelu se najbolje ocrtava važnost sportskog novinarstva za sustav sporta. Naše sportašice i sportaši konstanta su uspjeha koji nam iz godine u godinu donosi naslove prvaka svijeta ili Europe te medalje na nizu velikih natjecanja i svima prenose optimizam i svoju pozitivnu poruku", poručila je ministrica turizma i sporta Nikola Brnjac.

Izvor: Hina/Vlada