Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 27. 6. 2022.

Posjet predstavnika pet nacionalnih sportskih saveza

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predstavnike pet nacionalnih sportskih saveza, koji se zauzimaju za donošenje novog zakona o sportu

Delegaciju su činili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić, glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak. Na sastanku su uz predsjednika Vlade sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić te ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Predsjednik Vlade istaknuo je brojne vrhunske rezultate hrvatskih sportaša, koji su godinama među najvažnijim promotorima Hrvatske u svijetu, a njihovi uspjesi također pridonose jačanju nacionalnog identiteta i ponosa.

Predstavnici nacionalnih sportskih saveza izrazili su zadovoljstvo svime što je dosad učinjeno na području sporta te su pohvalili Vladinu inicijativu da se izradi novi zakon o sportu, koji je posljednji put donesen 2006. Tim zakonom operacionalizirat će se mjere Nacionalnog programa sporta 2019–26. te će se urediti niz nejasnoća i problema u funkcioniranju sustava sporta, a među ostalim poboljšati uvjeti rada sportaša i trenera.

Bilo je također riječi o važnosti ulaganja u razvoj sporta i sportske sadržaje, a premijer Plenković kazao je da će Vlada kao i dosad nastaviti s financijskom podrškom sportu. Istaknuo je da je popularizacija sporta važna za hrvatsko društvo, osobito među djecom i mladima, jer pozitivno utječe na usvajanje vrijednosti zdravog načina života te potiče disciplinu i socijalizaciju.

Teme