Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 7. 4. 2022.

Sastanak s predstavnicima Scenic grupe, BAT-a i Huaweija

Premijer plenković razgovarao je s predstavnicima krupnih poduzeća o razvoju suradnje, ulaganjima i energetskoj tranziciji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je vlasnika Scenic grupe Glena Moroneya, čija tvrtka MKM Yachts u suradnji s brodogradilištem 3. maj gradi polarni kruzer. Na sastanku je potvrđena namjera nastavka suradnje i ulaganja u gradnju dodatnih luksuznih brodova čime bi se osigurala razvojna perspektiva brodogradnje u Rijeci.

Hrvatska postaje jedna od najvažnijih lokacija za BAT

S predstavnicima BAT-a premijer Plenković razgovarao je o realizaciji daljnjih ulaganja u Hrvatskoj. "Pozdravljamo najnoviju investiciju od preko 80 milijuna eura u tvornici u Kanfanaru za proizvodnju novih kategorija duhanskih proizvoda. Time će Hrvatska postati jedna od najvažnijih lokacija za BAT", objavio je Plenković na Twitteru.

Predstavnici Vlade i tvrtke Huawei o obnovljivim izvorima energije

Premijer Plenković također se sastao s predsjednikom Huaweija za srednju i istočnu Europu Phillipom Ganom. Tom se prigodom razgovaralo o sve većoj energetskoj potrošnji, digitalnoj transformaciji kao i o ciljevima hrvatske Vlade u postizanju veće energetske neovisnosti korištenjem obnovljivih izvora energije.

Teme