Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 3. 1. 2022.

Nastavljamo raditi na dugoročnoj održivosti Đure Đakovića

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je radni sastanak s Pavelom Maroušekom, članom uprave Đuro Đaković Grupe, te Danijelom Marićem i Goranom Matanićem iz uprave tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila

Tijekom sastanka obje su strane pozdravile odluku Europske komisije donesenu krajem prosinca 2021. kojom je odobren Program restrukturiranja Đure Đakovića. Vlada je u proteklom razdoblju intenzivno komunicirala s predstavnicima Komisije te je ova odluka jasan znak da je plan za Đuro Đaković Grupu održiv.

Premijer Plenković rekao je da će Vlada kao i dosad činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića te podupirati aktivnosti za restrukturiranje kompanije. Nakon faze u kojoj su uz Vladinu pomoć osigurana sredstva za plaće radnicima i nastavak proizvodnje, sada ulazimo u razdoblje stvaranja preduvjeta za dugoročnu održivost Đure Đakovića uz potporu strateškog partnera iz Češke, poručio je Plenković.

Predstavnici društva Đuro Đaković prezentirali su svoje daljnje planove i proizvodne aktivnosti u idućem razdoblju. Plenković je najavio da će Vlada u kratkom roku dati konačno odobrenje programa te usvojiti druge prateće dokumente, čime će se steći preduvjeti za učinkovitu provedbu restrukturiranja.

U sastanku su također sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar obrane Mario Banožić te načelnik Sektora za naoružanje i opremu, brigadir MORH-a Davor Tretinjak.