Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 28. 10. 2021.

Danas iskazujemo poštovanje svim preminulima, a osobito braniteljima

Ovih dana brojni će građani diljem zemlje obilaziti grobove svojih najmilijh, stoga ih pozivam na oprez u okolnostima rastućeg broja zaraženih COVID-om 19, poručio je premijer Plenković

U prigodi blagdana Svih svetih predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je vijence i zapalio svijeće na Gradskom groblju Mirogoj kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", a potom i kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

U izjavi medijima, premijer Plenković je kazao da su danas iskazali poštovanje prema svim preminulima, osobito hrvatskim braniteljima, koji su dali najviše za slobodu i neovisnost moderne hrvatske države. Isto tako, dodao je, iskazali smo poštovanje prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

"Vjerujem da će ovih nekoliko dana kada će brojni naši građani diljem Hrvatske također obilaziti groblja i izdavati poštovanje svojim najmilijima ljudi biti u okvirima ovih okolnosti - rastućeg broja zaraženih od Covida-19. Stoga ih i ovim putem pozivam na oprez", poručio je Plenković.

Uz predsjednika Vlade na Mirogoju su bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.