Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 28. 5. 2021.

Žrtva hrvatskih branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je na Mirogoju vijence kod spomenikâ žrtvama Domovinskog rata i groba dr. Franje Tuđmana

Jedna je od najvažnijih zadaća jačanje Hrvatske vojske

U izjavi medijima, predsjednik Vlade poručio je da se danas daje počast svim hrvatskim braniteljima, policajcima i vojnicima koji su dali živote za slobodu Hrvatske.

Naglasio je da je 30. obljetnica Hrvatske vojske prilika prisjetiti se tog jedinstvenog razdoblja hrvatske povijesti u kojoj smo imali vodstvo i vizionarstvo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, jedinstvo hrvatskog naroda i hrabrost hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika.

"Upravo ta sinergija donijela je Hrvatskoj slobodu, donijela je ponos, donijela joj je državu. Na nama je da njegujemo svu tu slobodu i sva ta postignuća koja su ostvarena u proteklih 30 godina. Zasigurno, jedna je od najvažnijih zadaća jačanje Hrvatske vojske, hrvatske obrane, njena modernizacija, ulaganja, poštovanje hrvatskog vojnika i hrvatskog policajca, dostojanstveno davanje svih zasluženih prava hrvatskim braniteljima", istaknuo je premijer.

Na 30. obljetnicu važna sjednica Vlade

Izdvojio je pritom da je upravo to okvir ove Vlade u kojoj svoj veliki doprinos daju potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić te savjetnik i bivši potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

"Zadovoljan sam da ćemo danas, na ovu 30. obljetnicu, imati zaista važnu sjednicu Vlade koja će puno značiti za jačanje Hrvatske vojske", zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.