Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 26. 4. 2021.

Posjet predstavnika hrvatske, europske i svjetske odbojke

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Antu Bakovića, predsjednika Svjetske odbojkaške federacije Aryja Graçu te predsjednika Europske odbojkaške federacije Aleksandra Boričića

Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Razgovarali su i o protekloj godini koja je bila vrlo teška za sport općenito, pa tako i za odbojku, a hrvatska je Vlada, istaknuo je premijer Plenković, u skladu s mogućnostima podupirala i sportski sektor u izazovnim uvjetima pandemije Covid-19.

Čelnici odbojkaških federacija borave u posjetu Hrvatskoj uoči dva prestižna međunarodna natjecanja, pa je bilo riječi i o njihovoj organizaciji. Hrvatska će, sa Srbijom, Rumunjskom i Bugarskom, biti domaćin jedne skupine Europskog prvenstva odbojkašica koje se održava od 18. kolovoza do 4. rujna u Zadru, a u tom gradu održat će se i jedno od najprestižnijih svjetskih odbojkaških natjecanja – FIVB Challenger Cup za seniorke, od 16. do 20. lipnja.

Razgovarali su i o drugim pitanjima važnim za daljnji razvoj odbojkaškog sporta u Hrvatskoj te dodatno učvršćivanje imidža hrvatske odbojke i njezino ponovno vraćanje u europski vrh.

Teme