Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 24. 12. 2020.

Neka vam Božić donese obilje mira i zdravlja

Premijer Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građankama i građanima te zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću i mons. Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije

"Uime Vlade i u svoje osobno svim hrvatskim građankama i građanima te našim sunarodnjacima izvan domovine od srca želim čestit i blagoslovljen Božić!

Najradosniji kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i teškim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Zato ćemo se, nažalost, ovoga Božića morati odreći nekih naših blagdanskih tradicija, ne zaboravljajući pritom na duh Božića koji nas iznova podsjeća da budemo solidarni i da se brinemo o našim bližnjima, osobito o onima kojima je to najpotrebnije.

Budimo odgovorni i smanjimo sva druženja i posjete kako bismo spriječili daljnje širenje zaraze i zaštitili zdravlje i živote svojih najmilijih i svih ostalih, što nam u ovim okolnostima svima treba biti prva briga.

Drage sugrađanke i sugrađani, neka vam božićna poruka nade donese obilje mira i zdravlja te bude ohrabrenje za bolja vremena koja dolaze.

Vjerujem da ćemo odgovornim ponašanjem i zajedništvom prevladati ovu krizu te izići iz nje još snažniji i bolji. Sretan vam Božić!"

Božićna čestitka predsjednika Vlade Plenkovića kardinalu Bozaniću

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću.

"Uzoriti gospodine kardinale,

U ovim izazovnim vremenima s radošću dočekujemo kršćanski blagdan Kristovog rođenja, jer u našim srcima budi osjećaje mira, ljubavi i povjerenja.

Kršćansko zajedništvo ne prestaje fizičkom udaljenošću, najveći obiteljski blagdan hranit ćemo molitvama i mislima na naše najbliže i na dobrobit hrvatskog društva.

Osnaženi božićnim vrijednostima požrtvovnosti i nade nadvladat ćemo sve izazove.

Uzoriti kardinale, Vama i svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima Vaše nadbiskupije i cijeloga našeg hrvatskog naroda želim sretan i radostan Božić te blagoslovljenu novu 2021. godinu!"

Božićna čestitka predsjednika Vlade Plenkovića mons. Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću.

"Preuzvišeni oče nadbiskupe,

ovogodišnji blagdan Božića dočekujemo u posebnom ozračju i, više nego ikad, potrebna nam je snaga i Božja providnost iz koje kršćanski vjernici crpe nadahnuće za prevladavanje ljudskih kušnji, tjeskobe te izazova s kojima je danas suočena Hrvatska, kao i cijeli svijet.

Blagdan obiteljskog zajedništva, nade i mira proslavit ćemo u mislima i molitvi s našim najmilijima, brinući se pritom da odgovornim ponašanjem pridonesemo zaštiti zdravlja i života ljudi.

Poštovani mons. Puljiću, dopustite mi da Vama i svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima cijelog hrvatskog naroda zaželim sretan i radostan Božić i blagoslovljenu novu 2021. godinu!"