Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 21. 2. 2014.

Predstavljanje knjige »Lobiranje i diplomacija«

U Hrvatskom povijesnom arhivu održano je predstavljanje knjige Petre Petrić Lobiranje i diplomacija. Zastupnik Plenković bio je jedan od uvodničara

akt160

Knjiga je posvećena tehnikama političkog komuniciranja, a kao primjer analizirano je lobiranje hrvatske diplomacije za rezolucije Opće skupštine Ujedinjenih naroda o okupiranim područjima u Hrvatskoj iz 1994. i 1995. godine.

Plenković je govorio o tome kako je prije 20 godina angažiranom i koordiniranom diplomatskom akcijom Hrvatska uspjela u rezoluciju Opće skupštine ugraditi sve bitne sastavnice koje su zajamčile teritorijalnu cjelovitost Hrvatske te stvorile preduvjete za oslobađanje okupiranih područja i mirnu reintegraciju.

Iz perspektive zastupnika u Europskom parlamentu pojasnio je lobističke aktivnosti koje se odvijaju  u Bruxellesu u kontekstu usvajanja zakonskih akata Europske unije.

Na predstavljanju su govorili bivši ministar vanjskih poslova dr.Mate Granić, saborski zastupnik dr. Davor Božinović, predsjednik Hrvatskog društva lobista Natko Vlahović i autorica knjige.