Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Split | 15. 9. 2020.

Nastavljamo jačati odnose Hrvatske i Svete Stolice

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u Splitu s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom, koji boravi u posjetu Hrvatskoj

Bio je to četvrti susret premijera Plenkovića i kardinala Parolina u protekle četiri godine. Dosad su se sastali dvaput u Hrvatskoj i dvaput u Vatikanu.

Nakon sastanka predsjednik Vlade izjavio je novinarima da je s kardinalom Parolinom razgovarao o odnosima Hrvatske i Svete Stolice, o situaciji u susjedstvu te europskim i globalnim temama.

"Konstatirali smo da su naši odnosi izrazito dobri i puni međusobnoga poštovanja i suradnje. Naravno, spomenuli smo i odlične odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom", istaknuo je premijer.

Povod ovome posjetu kardinala Parolina jest biskupsko ređenje mons. Ante Jozića, koji je imenovan i apostolskim nuncijem Svete Stolice u Bjelorusiji.

"To je na ponos Hrvatske, a naravno i još jedno priznanje u okviru vatikanske diplomacije da tako važnu dužnost preuzima mons. Jozić", poručio je premijer Plenković.

Izrazio je zadovoljstvo što će se ređenje mons. Jozića sutra održati u novoizgrađenoj crkvi Svete obitelji u Solinu, koju je imao prigodu posjetiti jučer.