Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Krapina | 10. 9. 2020.

Krasna prigoda da se hrvatska kultura ukorijeni u najmlađih naraštaja

Premijer Andrej Plenković posjetio je krapinski dječji festival »Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu« – Mali kaj 2020. te je izrazio posebno zadovoljstvo time što najmlađi njeguju svoje kajkavsko narječje i sve što ih povezuje sa zavičajem

Dječji festival održava se u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u sklopu Tjedna kajkavske kulture koji traje od 6. do 12. rujna, a okupio je najmlađe izvođače iz desetak hrvatskih županija.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što je na još jednom festivalu kajkavske kulture, a posebno na večeri "kad naši najmlađi njeguju naš identitet, kajkavštinu, dijalekt, sve ono što ih dugoročno povezuje i s njihovim obiteljima, i s njihovim zavičajem".

"Ovo je krasna prigoda ukorjenjivanja hrvatske kulture od najmlađih generacija", naglasio je premijer.

Dodao je kako je na Tjednu kajkavske kulture uzastopno unazad 5-6 godina i ne propušta priliku da dođe jer je to, ističe, najmanje što može učiniti iz poštovanja prema Hrvatskom zagorju, prema kaju i kajkavskoj kulturi.

Na 35. izdanju dječjeg festivala bila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te saborski zastupnici Žarko Tušek i Željko Pavić.