Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Karlovac | 14. 2. 2014.

Posjet Karlovačkoj županiji

Zastupnik Andrej Plenković posjetio je Karlovačku županiju, gdje se upoznao s posljedicama poplava te se založio za upućivanje zahtjeva prema Europskom fondu solidarnosti za naknadu štete

akt153

Plenković se susreo sa županom Ivanom Vučićem i zamjenicima župana Šafarom i Banjavčićem. Razgovarali su o gospodarskoj i socijalnoj situaciji u županiji kao i europskim projektima (pročistač otpadnih voda, sustav obrane od poplava, centar inovativnosti Nikola Tesla, akvarij i drugi). Zajedno su posjetili Logorište, gdje su visoke vode uzrokovale znatnu štetu građanima poplavivši i niz domaćinstava. Izrazivši solidarnost s građanima koji su pretrpjeli posljedice, Plenković se založio za podnošenje zahtjeva od strane Vlade prema Europskoj komisiji s ciljem dobivanja sredstava iz Europskog fonda solidarnosti. Napomenuo je kako je Fond u nadležnosti povjerenika Hahna, dodavši da je Hrvatska već tri puta uspjela dobiti određena sredstva s obzirom na elementarne nepogode u posljednjih par godina. Podsjetio je da o odobravanju sredstava odlučuje i Odbor za proračun Europskog parlamenta, čiji je član. O mogućnostima potpore Karlovcu razgovarao je također s gradonačelnikom Damirom Jelićem, a sastao se i sa saborskom zastupnicom Nadom Murganić.

Plenković je povodom Valentinova posjetio bračni par Čurilović, koji slavi 48 godina braka. Održao je susret s mladima okupljenih oko udruge Carpe Diem te karlovačke gimnazije i s mladima koji su prošle godine sudjelovali na Euroscoli razgovarao o europskim temama.

Plenković je u Gradskoj knjižnici pred stotinjak slušatelja održao predavanje na temu „EU uoči europskih izbora u svibnju 2014.“ te je dao izjave za medije. Bio je gost emisije Intervju tjedna na TV 4 rijeke.