Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 12. 5. 2020.

Plenković i Franković o turizmu i prometu na dubrovačkom području

Povodom posljedica epidemije koronavirusa u sektoru turizma i prijevoza predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je gradonačelnika Dubrovnika Matu Frankovića

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli kao i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Budući da je turizam najvažnija gospodarska grana na dubrovačkom području, gradonačelnik Franković istaknuo je nužnost specifičnih mjera pomoći za ovogodišnju turističku sezonu. U prvom redu, s obzirom da je Dubrovnik u potpunosti avio-destinacija, naglašena je važnost osiguranja pretpostavki za slijetanje međunarodnih letova na Zračnu luku Dubrovnik.

U tom smislu na sastanku je bilo riječi o omogućavanju slijetanja charter-letova kao privatnih zrakoplova s područja Europske unije i Velike Britanije u Zračnu luku Dubrovnik te mogućnosti uplovljavanja mega-jahti. Usto je bilo riječi o projektu izgradnje novog putničkog terminala u dubrovačkoj luci.

Zaključeno je kako će zajedničko djelovanje, povoljna epidemiološka situacija, kao i paket mjera pomoći gospodarstvu koji je donijela Vlada, omogućiti stabilno poslovanje gospodarstvenicima u turističkom sektoru.