Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 25. 3. 2020.

HDZ pretekao SDP, raste potpora Vladi

Prema istraživanju »Crobarometar« u ožujku HDZ je ponovno vodeća hrvatska stranka koju podržava 25,2% građana, a SDP je drugi s 23,7 % potpore

HDZ je ponovno prvi izbor birača i ima potporu od 25,2 posto, a iza te su stranke unutarstranački izbori i pobjeda Andreja Plenkovića. SDP je na potpori od 23,7 posto, a Domovinski pokret Miroslava Škore dobio bi 12,5 posto potpore.

Vladi u borbi protiv koronavirusa raste potpora

Vlada u borbi protiv koronavirusa dobiva sve veću potporu. Premda većina građana i dalje ne podupire rad Vlade, točnije njih 51 posto, taj broj opada, a raste broj onih koji je podupiru – 37 posto (prošli mjesec 63 posto građana nije podupiralo Vladu, dok je njih 28 posto davalo podršku). Ne zna njih 12 posto.

Prije potresa u Zagrebu i dalje je većina građana bila pesimistična, ali i taj broj počeo je padati i zaustavljen je na 59 posto, a onih koji misle da zemlja ide u dobrom smjeru je 27 posto. Ne zna njih 14 posto. Prošli mjesec o smjeru zemlje bilo je pesimistično 71 posto ispitanika, a 20 posto ih je bilo optimistično.

Raste potpora Plenkoviću

Andrej Plenković bilježi veliki porast popularnosti. Trenutno ga pozitivnim ocjenjuje 54 posto, a negativnim njih 38 posto. (prošli mjesec 40 posto/51 posto).

Teme