Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Karlovac | 26. 2. 2020.

Biramo smjer HDZ-a za odgovorno upravljanje Hrvatskom

U povodu 30. godišnjice osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković čestitao je članstvu na obljetnici i na useljenju u novoizgrađen Dom HDZ-a u središtu Karlovca

U svom govoru Plenković je ocijenio kako je izgradnja Doma HDZ-a golemi iskorak za HDZ Karlovačke županije te vjeruje kako će to biti dodatni motiv za mnoge da se pridruže stranci.

Govoreći o skorim parlamentarnim izborima, Plenković je ponovio istaknuo da je Vlada pod vodstvom HDZ-a postigla značajne rezultate - od rasta plaća i mirovina, ispravljanja nepravdi prema hrvatskim braniteljima, jačanja vojske i policije, do bitnog smanjenja nezaposlenosti, pri čemu je, kako je dodao, za mjere zapošljavanja potrošeno 7,6 milijardi kuna.

Upravljanje na svim razinama vlasti

Poručivši da kao najjača i najodgovornija stranka HDZ upravlja Hrvatskom na dobrobit cijeloga naroda, rekao je i da se iz postignutih rezultata vidi sposobnost upravljanja državom na svim razinama.

„Nakon četiri godine upravljanja državom svojem članstvu i hrvatskom narodu možemo pokazati što su bila obećanja, što su postignuća, ali i plan za novo četverogodišnje razdoblje, da bi temeljem toga na parlamentarnim izborima dobili povjerenje većine hrvatskoga naroda“, rekao je Plenković.

Govorio je i o unutarstranačkim izborima koji će se provesti po novom Statutu HDZ-a.

„Nijedna druga stranka ne bira izravno čak šest ljudi svojeg vodstva, izravno, neposredno, nema posredne demokracije, nema delegiranja, nema skupština kao filtera gdje se odlučuje tko će ići dalje“, rekao je predsjednik HDZ-a.

Pozvao je okupljeno članstvo da razmisle kod odabira jer izborom vodstva biraju i smjer koji mora imati stranka da bi odgovorno upravljala izazovima Hrvatske.

"Danas je važno osigurati nastavak gospodarskog rasta, uspješnost demografske politike, hvatanje koraka s četvrtom industrijskom revolucijom, kako iskoristiti zeleni plan, postići bolje obrazovanje za tržište rada 21. stoljeća, naglasio je Plenković.

Medved: Karlovačka županija važna je utvrda HDZ-a

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Damir Jelić pohvalio je utemeljiteljicu Hrvojku Božić, autoricu večeras prikazanog dokumentarnog filma o stvaranju prvih ogranaka HDZ-a na području današnje Karlovačke županije.

Tomo Medved je za novu zgradu HDZ-a nazvanu Domom HDZ-a rekao da je jedinstven primjer, „prvi dom HDZ-a izgrađen u Republici Hrvatskoj“. Pohvalio je rad utemeljitelja stranke, Mladeži i Zajednice žena HDZ-a, te stranku u cjelini i izrazio uvjerenje da će „HDZ u Karlovačkoj županiji i ubuduće biti nositelj političkog života tog dijela Hrvatske“.

Predsjednica Zajednice žena HDZ „Katarina Zrinski“ Nada Murganić ocijenila je da je izgradnja nove zgrade povijesni trenutak koji će puno značiti za razvoj HDZ-a, suvremene političke stranke s tridesetogodišnjim temeljima.

Na proslavi obljetnice bili su i ministri Oleg Butković, Josip Aladrović i Tomislav Ćorić, a u ime vodstva stranke Ante Sanader, Branko Bačić, Vladimir Šeks i saborska zastupnica Marija Jelkovac.

Izvor: Hina

Teme