Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 23. 12. 2019.

Razlika između predsjedničinih prednosti i Milanovićevih propusta

Premijer Andrej Plenković okupio je u središnjici HDZ-a uže vodstvo stranke i izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović kako bi razradio strategiju za drugi krug predsjedničkih izbora

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković po završetku sastanka vodstva stranke ponovno je u izjavi medijima izrazio zadovoljstvo ulaskom Kolinde Grabar-Kitarović u drugi krug predsjedničkih izbora.

"Mi ćemo joj dati potporu od strane svih aktera i svih razina koje sudjeluju u ovoj kampanji", rekao je Plenković.

Naglasio je da je u drugom krugu dobro da građani vide što je aktualna predsjednica učinila u proteklih pet godina.

"To je predsjednica koja je pridonijela međunarodnom ugledu Hrvatske, radila je na regionalnom razvoju, decentralizaciji, na inicijativama za demografsku revitalizaciju, pridonijela je jačanju sigurnosnog sustava u svakom pogledu i vodila računa o nacionalnim interesima, domovinskoj sigurnosti. Smatram da je dobro da birači ne zaborave da je protukandidat s lijeve strane imao prigodu napraviti dok je bio premijer, a nije napravio i zbog toga nije dobio povjerenje u konačnici i to dvaput", rekao je Plenković.

"Razlika između njezinih prednosti i njegovih propusta je nešto što građani u sljedeća dva tjedna trebaju vidjeti", dodao je Plenković.

Na pitanje gdje vidi potencijalne nove glasove za Grabar-Kitarović, Plenković kaže da je ona uključiva i da je predsjednica svih građana, dok Milanović to tek glumi od jučer navečer.

"Vjerujem u razboritost i mudrost hrvatskih birača. Ona ima postignuća i spremna je sljedećih pet godina raditi u hrvatskom interesu", poručio je Plenković.

Za Milanovića je rekao da je nevjerodostojan jer je zagovarao da se predsjednik više ne bira izravno.

Na kraju je Plenković potvrdio da je Kolinda Grabar-Kitarović spremna za sučeljavanje.

Izvor: Dnevnik.hr