Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Koprivnica | 16. 12. 2019.

Podravka nastavlja pridonositi izvozu i brendingu Hrvatske

U starom pogonu Podravke u Koprivnici svečano je obilježeno 60 godina Vegete. Svečanosti su nazočili premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i brojni ministri

Premijer je domaćinima čestitao na prvih 60 godina Vegete, ističući da je taj začin, osim što je dio identiteta Podravke, i dio svakodnevnog života svih nas.

"Osim toga, čestitam Podravki na odličnim poslovnim rezultatima, na izvrsnim plaćama zaposlenih te na sjajnom marketinškom programu", rekao je, pohvalivši kvalitetu i ostalih Podravkinih proizvoda.

Zaželio je kompaniji puno uspjeha, čime će i dalje pridonositi brendingu Hrvatske i hrvatskom identitetu na inozemnim tržištima te zahvalio na svemu što Podravka čini za hrvatsko gospodarstvo, i osobito, za hrvatski izvoz.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da je Podravka već 72 godine ponos hrvatskoga gospodarstva. "Prilagođava se globalnim trendovima, a uz to je inovativna kompanija", istaknuo je Jandroković i podsjetio da koprivnička kompanija tržištima nudi čak tisuću proizvoda.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar podsjeto je da su profesorica Zlata Bartl i njezin tim izumili Vegetu.

"Riječ je o izumu toliko velikom da su i svjetske multinacionalne kompanije, nakon Podravke, odlučile lansirati na tržište slične proizvode", rekao je Pucar. "Vegeta je, istaknuo je, najuspješnija hrvatska robna marka koja se prodaje na 50 svjetskih tržišta".