Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 9. 12. 2019.

Glas za Škoru glas je za Milanovića

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina istinska kandidatkinja za svakoga tko dijeli vrijednosti Tuđmanova HDZ-a

"Glas za Škoru glas je za Milanovića, glas za Škoru glas je za SDP. Prema tome, svi oni drugi koji osjećaju Hrvatsku, koji dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a dobro znaju da je prava, jedina istinska kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović”, rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon konferencije The Economista "Svijet u 2020.", uvjeren da će Grabar-Kitarović dobiti većinsku potporu hrvatskog naroda.

HDZ je danas onakav kakva ga je htio Tuđman

Novinari su ga pitali za komentar izjave predsjedničkog kandidata Miroslava Škore s predizbornog skupa u zagrebačkom "Lisinskom”, koji je pozvao HDZ-ovce da glasaju za njega te ustvrdio da je Plenković izdao Franju Tuđmana.

,,Vidim da se jako ulovio mene, valjda je vidio na radaru da sam ja interesantan, kao što sam interesantan bezidejnim i vrlo zlonamjernim političarima Mosta koji oko njega skakuću. HDZ kojeg vodimo danas je upravo ono mjesto, ideja, program, kakav je htio predsjednik Tuđman. HDZ-ovcima sigurno ne trebaju ni Škoro, ni Bulj, ni Grmoja, ni Petrov, ni cijela bulumenta drugih koji su bili tamo da im kažu za koga će glasati. HDZ-ovci će glasati, a i brojni drugi hrvatski građani, za Kolindu Grabar-Kitarović. Podržat će njenu politiku, a i politiku Vlade koju vodi HDZ”, rekao je Plenković.

Pojašnjavajući svoju ocjenu, Plenković je ustvrdio kako je Škorin skup bio razotkrivanje svih tih malih aktera koji žele gricnuti dio HDZ-a, dio HDZ-ovog biračkog tijela.

Škorin skup loša je verzija "Večernje škole"

"Pretpostavljam da oni kad kažu da smo mi izdali Franju Tuđmana misle na sljedeće - da je Hrvatska, ova Vlada, riješila sve nepravde prema hrvatskim braniteljima. Pretpostavljam da misle na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje hrvatske policije, na napredak hrvatskog gospodarstva, na nikad snažniji međunarodni položaj Hrvatske. I siguran sam da misle da smo izdali predsjednika Tuđmana upravo zato što smo vratili 30. svibnja kao Dan državnosti”, dodao je.

Ocijenio je da je cijeli Škorin skup izgledao kao loša verzija humorističke emisije "Večernja škola".

"Djelovalo mi je kao neka parodija na 'Večernju školu', s tim da je Pervanova 'Večernja škola' bila zabavna, a ovo je bilo loše. Čak loše pročitano, praktički nikakvo, čovjek puno bolje pjeva nego što govori”, poručio je Plenković.

Milanović je u Ministarstvu "hvatao krivine"

Novinari su ga pitali i za komentar napada Milanovića na njega, na što je Plenković rekao, referirajući se na njegov izborni slogan, da Milanović ima "loš karakter", a nema program.

"Što se tiče Milanovića, imate čovjeka kojeg smo mi 90-ih u Ministarstvu vanjskih poslova otprilike gledali - 'jel to onaj koji hvata krivine'. To je bila njegova odlika tada. Koji je očito ušao u kampanju, kako je rekao, s karakterom, a ja bih rekao s lošim karakterom, s neistinama i bez programa. I s nikakvim rezultatima kao premijer".

Izvor: Hina/HDZ