Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Koprivnica | 28. 3. 2013.

14. travnja su povijesni izbori – Koprivnica

Plenković: »Izbori za Europski parlament su nacionalni izbori s europskom dimenzijom, a lokalnim i regionalnim posljedicama.« Predstavljanje kandidata HDZ-a za Europski parlament u Koprivničko-križevačkoj županiji završeno je predizbornim skupom u Koprivnici.

Tom prigodom predsjednica Matice hrvatske Grada Križevci Renata Husinec, održala je kratko predavanje o povijesti crkve i provela kandidate kroz kod prostore te povijesne znamenitosti.

Nakon obilaska crkve, u Križevcima je održan predizborni skup na kojem su kandidati istaknuli potrebu za što većim izlaskom birača na prve hrvatske izbore za Europski parlament. ”14. travnja događaju se povijesni izbori. Mi smo oduvijek bili dio Europe i možemo reći da ćemo se ulaskom u Europsku uniju vratiti kući”, rekao je Krmek.

Kandidati su podsjetili okupljene na brojne mogućnosti koje otvaraju europske integracije za Križevce i cijelu Hrvatsku, ali i na već postojeće tvrtke koje mogu poslužiti kao primjer uspješnog djelovanja. “Moram istaknuti tvrtku Radnik. Ona je primjer kako raditi i zapošljavati ljude. Tvrtka koja je nastala i rasla na temelju inovativnosti i rada”, rekao je Dujmović.

Kandidatkinja Ivana Maletić istaknula je kako je vrlo važno dati odgovore na pitanja koja muče običnog čovjeka: hoćemo li imati koristi od Europske unije, u kojem smjeru ide ta međunarodna organizacija i kako pozitivno vrednovati europske integracije u kontekstu ekonomske krize.

“Europska unija ipak daje optimističan pogled na budućnost. Traži se sustavan rad i zajedništvo. Budućnost je u malim ljudima koji žele raditi. Želimo državu koje je bliska srednjim i malim poduzetnicima, a to i jeste u temelju Europske unije”, rekla je Maletić.

Važnosti izlaska na izbore za Europski parlament dotaknuo se kandidat HDZ-a Andrej Plenković.

“Niska demagogija SDP-a može jedino rezultirati odgovorom hrvatskih birača, a taj odgovor može stići već 14. travnja aktivnom mobilizacijom. Ukoliko se mobiliziramo moramo promijeniti smjer političkog stanja u Hrvatskoj”, rekao je Plenković i dodao kako se ne smije zaboraviti na dosadašnja postignuća HDZ-a kao što su brojne reforme i odrađeni pregovori s Europskom unijom.