Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 29. 11. 2019.

Potpora Ukrajini na europskom i reformskom putu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je potpredsjednika ukrajinske vlade za europske i euroatlantske integracije Dmitra Kulebu

Predsjednik Vlade Plenković i potpredsjednik ukrajinske Vlade Dmitro Kuleba razgovarali su o jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Ukrajine, trgovinskoj razmjeni između dvije zemlje koja bilježi kontinuiran porast te daljnjim ulaganjima.

Predsjednik Vlade Plenković kazao je da Hrvatska pruža punu podršku Ukrajini na njezinom europskom i reformskom putu. Govoreći o nadolazećem predsjedanju Hrvatske Vijećem EU-a naglasio je da će se u okviru prioriteta "Europa koja je utjecajna", Hrvatska zalagati da tema odnosa EU-a sa zemljama Istočnog partnerstva ostane visoko na dnevnom redu Unije.

Najavio je i održavanje sastanka na vrhu u Zagrebu u svibnju 2020. na kojem će se odrediti dinamika procesa proširenja EU-a u narednom razdoblju.

Potpredsjednik ukrajinske Vlade Dmytro Kuleba govorio je o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Ukrajini, izrazivši zadovoljstvo prioritetima hrvatskog predsjedanja i zalaganjem za pružanje europske perspektive zemljama u susjedstvu EU-a.