Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Križevci | 27. 3. 2013.

14. travnja su povijesni izbori – Križevci

Kandidati HDZ-a za Europski parlament Ivana Maletić, Zdravko Krmek, Krševan Antun Dujmović i Andrej Plenković posjetili su knjižnicu i grkokatoličku crkvu u Križevcima

Tom prigodom predsjednica Matice hrvatske Grada Križevci Renata Husinec, održala je kratko predavanje o povijesti crkve i provela kandidate kroz kod prostore te povijesne znamenitosti.

Nakon obilaska crkve, u Križevcima je održan predizborni skup na kojem su kandidati istaknuli potrebu za što većim izlaskom birača na prve hrvatske izbore za Europski parlament. ” 14. travnja događaju se povijesni izbori. Mi smo oduvijek bili dio Europe i možemo reći da ćemo se ulaskom u Europsku uniju vratiti kući”, rekao je Krmek.

Kandidati su podsjetili okupljene na brojne mogućnosti koje otvaraju europske integracije za Križevce i cijelu Hrvatsku, ali i na već postojeće tvrtke koje mogu poslužiti kao primjer uspješnog djelovanja. “Moram istaknuti tvrtku Radnik. Ona je primjer kako raditi i zapošljavati ljude. Tvrtka koja je nastala i rasla na temelju inovativnosti i rada”, rekao je Dujmović.

Kandidatkinja Ivana Maletić istaknula je kako je vrlo važno dati odgovore na pitanja koja muče običnog čovjeka: hoćemo li imati koristi od Europske unije, u kojem smjeru ide ta međunarodna organizacija i kako pozitivno vrednovati europske integracije u kontekstu ekonomske krize.

“Europska unija ipak daje optimističan pogled na budućnost. Traži se sustavan rad i zajedništvo. Budućnost je u malim ljudima koji žele raditi. Želimo državu koje je bliska srednjim i malim poduzetnicima, a to i jeste u temelju Europske unije”, rekla je Maletić.

Važnosti izlaska na izbore za Europski parlament dotaknuo se kandidat HDZ-a Andrej Plenković.

“Niska demagogija SDP-a može jedino rezultirati odgovorom hrvatskih birača, a taj odgovor može stići već 14. travnja aktivnom mobilizacijom. Ukoliko se mobiliziramo moramo promijeniti smjer političkog stanja u Hrvatskoj”, rekao je Plenković i dodao kako se ne smije zaboraviti na dosadašnja postignuća HDZ-a kao što su brojne reforme i odrađeni pregovori s Europskom unijom.