Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Opatija | 20. 8. 2019.

Plenković na otvorenju 6. Svjetskog prvenstva mladih u bridžu

To je natjecanje za mlade ljude prilika da unaprijede sebe i vještine koje su im potrebne za ulazak na tržište rada, izjavio je premijer u Opatiji

U prigodnom govoru premijer Plenković poželio je nazočnima dobrodošlicu u ime hrvatske Vlade i svoje osobno.

Kazao je da je bridž kralj svih kartaških igara, za koju velik interes pokazuju mladi igrači, i to u tri kategorije, one ispod 15 godina, između 15 i 20 godina te između 20 i 25 godina.

"Vaša prisutnost ovdje pokazuje da je ova kartaška igra više od kartaške igre. Nadam se da će vam pomoći da razvijete različite vještine koje su vam potrebne u igranju ove zahtjevne igre prepune taktiziranja, analiziranja i predviđanja", rekao je.

Govoreći o četvrtoj industrijskoj revoluciji te u tom kontekstu o prilagodbi hrvatskog obrazovnog sustava potrebama moderng tržišta rada, predsjednik Vlade rekao je da je to natjecanje za mlade ljude prilika da unaprijede sebe i svoje vještine koje su im potrebne ne samo za igranje bridža nego i za ulazak na tržište rada ili nastavak obrazovanja.

Naglasio je da se Hrvatski bridž savez dokazao kao atraktivan za mnoge igrače različitih uzrasta u Hrvatskoj, ali i kao važan igrač na europskoj i globalnoj bridž-sceni.

"Kontinuitet održavanja niza važnih natjecanja u bridžu u Hrvatskoj dokazuje koliko nam je važan taj sport", zaključio je predsjednik Vlade, zaželjevši svim natjecateljima mnogo uspjeha.