Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 18. 5. 2019.

Snažna potpora kandidatu Europske pučke stranke Manfredu Weberu

Kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber razgledao je Markov trg i u društvu predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića prošetao Gornjim gradom do Gradeca – do najvećeg plakata EPP-a u Zagrebu, velikog 441 m2

"Želim da EPP budu još bliža ljudima, a da EK bude glas i predstavnik interesa europskih naroda. Dobra politika počinje sa slušanjem. Slušanjem želja, potreba i nada naroda, a to mi kao EPP radimo. Želimo biti stranka naroda i želimo stvoriti Europsku komisiju naroda", poručio je Weber.

Tjedan dana prije izbora nisam mogao zamisliti - dodao je Spitzenkandidat EPP-a - bolje mjesto za početak svoje i EPP-ove završne kampanje nego Zagreb.

"Andrej je jedan od najjačih igrača u EU-u, a Hrvatska je, iako mlada članica, među zemljama koje najviše pridonose europskom razvoju i promiču europske vrijednosti", poručio je Weber.

Zdušno podržavamo Manfreda

Predsjednik Plenković je istaknuo da se veseli što će danas iz Cibone, zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, još jednom uputiti ključne poruke za budućnost EU-a i Hrvatske:

"Bit će to poruke zajedništva i razvoja, ali i smanjivanja nejednakosti i solidarnosti, poruke domoljublje i europskih vrijednosti. Zdušno podržavamo Manfreda, jako mi je drago što će danas vidjeti kakvu potporu uživa u Hrvatskoj. EPP i HDZ bit će uvjerljivi pobjednici europskih izbora", kazao je Plenković.

Timski duh na Cvjetnom trgu

Nakon obilaska Gornjeg grada, a prije velikoga predizbornog skupa u Ciboni, Plenković je otišao u Banske dvore na bilateralni sastanak s njemačkom kancelarkom, dok je Weber nastavio druženje s kandidatima HDZ-a za EU-izbore na Cvjetnom trgu.

"Želimo pokazati timski duh, zajedništvo EPP-a, ali i sve ono što EU pruža hrvatskim građanima. Zagreb je dobro mjesto za ulazak u završnicu kampanje jer je hrvatska vlada proeuropska, želi ući u Schengen, a i učinkovito povlači sredstva iz EU-fondova", poručio je Weber.

Program Mladeži HDZ-a na njemačkom

Pri dolasku na Cvjetni trg, Weberu je Mladež HDZ-a uručila svoj program na njemačkom jeziku.