Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Veliko Trgovišće | 14. 5. 2019.

S vremenom Tuđmanovo djelo i državnička mudrost postaju sve veći

U povodu 97. obljetnice rođenja utemeljitelja HDZ-a i suvremene hrvatske države dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću

Izaslanstvo u kojemu su bili i kandidati Plave skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament predvodio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Državnik i vizionar

"Još jednom se prisjećamo prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, zahvaljujući čijem je vodstvu i vizionarskom pogledu stvorena moderna i slobodna hrvatska država. Kako vrijeme odmiče, tako njegovo djelo i njegova državnička mudrost postaju sve veći, a respekt prema njemu sve jasniji i rašireniji", poručio je Plenković.

Dodao je da ćemo 2019. obilježiti i 20. obljetnicu Tuđmanove smrti te 30 godina od osnutka HDZ-a, najveće i najsnažnije hrvatske političke stranke, koja je s Tuđmanom na čelu vodila Hrvatsku prema demokraciji, samostalnosti, neovisnosti i slobodi te zacrtala njezin put u Europsku uniju i u NATO.

Vrlo dobra inicijativa predsjednice Republike

Na pitanje novinara predsjednik Vlade i HDZ-a komentirao je prijedlog predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da se uvede novo državno odlikovanje, Velered Franje Tuđmana s lentom i Velikom Danicom:

"Inicijativa je vrlo dobra, predsjednik Tuđman to zaslužuje 20 godina nakon svoje smrti. U fazi smo konzultacija o promjeni odgovarajućeg zakona i u tome se slažemo", kazao je Plenković.

Teme