Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Gospić | 8. 3. 2019.

Bez jake Like nema ni jake Hrvatske

Predsjednik HDZ-a Plenković na završnom je predizbornom skupu u Gospiću dao punu podršku pobjedničkoj listi HDZ-a i partnera uoči nedjeljnih izbora u Ličko-senjskoj županiji

Uz predsjednika Vlade i HDZ-a Plenkovića, brojnim simpatizerima HDZ-a na završnom skupu uoči izbora 10. Ožujka obratili su se i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, savjetnik predsjednika HDZ-a Vladimir Šeks te nositelj liste HDZ-a za županijsku skupštinu Marijan Kustić.

Obveza je raditi na dobrobit svih hrvatskih ljudi!

"Svaki su izbori važni, bez obzira za koje se tijelo organiziraju, jer su test našeg rada i povjerenja koje dobivamo od hrvatskih ljudi. Ovo su izbori za Županijsku skupštinu, u kojoj ćete kao budući vijećnici donositi važne odluke za kvalitetu života u LSŽ-u, za gospodarski rast, otvaranje radnih mjesta, demografsku obnovu, što mudrije korištenje prirodne baštine", poručio je Plenković u svom govoru, dodavši da je njihova obveza svaki dan raditi na dobrobit svih ljudi, bez obzira za koga oni glasovali.

"Vaša je obveza da stvarate, da gledate u budućnost u kojoj ćemo zajedno nositi odgovornost. Jer tu odgovornost HDZ nosi na razini cijele Hrvatske, a siguran sam da će je nakon ovih izbora nositi i u LSŽ-u", istaknuo je Plenković.

Od prvog dana ovdje smo uz vas!

Ovdje smo da vam damo snažnu podršku, potporu snage, pouzdanja i vjere u HDZ s obje strane Velebita! Ali, dragi prijatelji, mi smo ovdje uz vas, od samog početka mandata naše Vlade! - nastavio je Plenković.

Od prvog dana pružamo ruku suradnje, punu poštovanja prema svim županijama, gradovima i općinama u Lijepoj Našoj, tko god u njima bio na vlasti. Nema ni govora o tome, kako neki zlonamjerno tvrde, da smo prije 15-ak dana „odjednom otkrili LSŽ“! Od prvog dana želimo znati što je bitno za svaki hrvatski kraj, jer sam tako možemo biti učinkovita, korisna Vlada koja pomaže svim ljudima bez obzira na kojem pedlju Domovine oni živjeli! Zato smo i proveli financijsku decentralizaciju, kojom smo samo ovoj županiji osigurali više od 32 milijuna kuna dodatnih prihoda za realizaciju vlastitih razvojno-socijalnih projekata!

Iznijevši oveći katalog Vladinih investicija na području LSŽ-a, napomenuo je da sve to govori kako bi zorno predočio koliko je naša Vlada radila, radi, a i nadalje će raditi za Liku.

"Gabrijela Žalac nije slučajno ovdje, ona za vas ima više od 900 milijuna kuna ugovorenih projekata. Oleg Butković ima za vas 200 milijuna kuna ugovorenih projekata, a Tomo Medved jedinstvenim je zakonom o hrvatskim braniteljima, koji je prvi put u povijesti donijet upravo u mandatu naše Vlade, svima osigurao zaslužena prava. Radimo za Liku sa srcem, svjesni da je Lika srce Hrvatske. Bez jake Like nema jake Hrvatske, kao što ni bez jake Hrvatske nema jake Like", poručio je Plenković.

Pozvao je sve stranačke kolegice i kolege u Lici da u nedjelju potvrde tko je dominantna stranka svih ovih 30 godina suvremene Hrvatske, oslonjeni na ostavštinu dr. Franje Tuđmana, usmjereni smo prema budućnosti, razvoju i napretku.

"Taj napredak ćemo ostvariti zajedno i u ovoj županiji, počevši od ponedjeljka! Do pobjede i živjeli", zaključio je premijer Plenković.

Teme