Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Varaždin | 22. 11. 2013.

Konferencija HDZ-ovih zastupnika u Varaždinu

Zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Zdravka Bušić i Andrej Plenković održali su predavanje o radu u Europskom parlamentu za članove varaždinskog,  međimurskog i  krapinsko-zagorskog županijskog odbora HDZ-a

akt078

Plenković je govorio o sadržajnoj plenarnoj sjednici koja je održana u Strasbourgu ovog tjedna na kojoj je usvojen Proračun EU za 2014, reforma Zajedničke poljoprivredne politike, te novi zakonski okvir o europskim fondovima i programima. Podcrtao je značaj ovih tema za  razvoj Hrvatske.

Rekao je da se Europska pučka stranka intenzivno priprema za kampanju uoči općih europskih izbora u svibnju 2014. te da i HDZ radi na sadržajnom doprinosu programskoj platformi. Napomenuo je kako će na temelju pobjede na prvim europskim izborima HDZ ući s velikim ambicijama da ostvari i bolji rezultat u svibnju iduće godine pri čemu zajedno s koalicijskim partnerima namjerava sastaviti kvalitetnu listu kandidata.

Plenković je ponovio svoje zalaganje za pomoć hrvatskim radnicima u otpremništvu od kojih su mnogi postali tehnološki višak nakon 1. srpnja 2013. Pojasnio je aktivnosti prema Ministarstvu rada i Europskoj komisiji kako bi se za njih osigurala sredstva za prekvalifikaciju iz Europskog socijalnog fonda.

Tijekom boravka u Varaždinu zastupnici su posjetili tvrtku ''Gumi-Impex'' koja je sedma po dobiti u Varaždinskoj županiji, a zapošljava 300 djelatnika te 98% svojih proizvoda plasira u inozemstvo. Zastupnici su se susreli s predsjednicima županijskih odbora Anđelkom Stričakom, Darkom Horvatom i Žarkom Tušekom te saborskom zastupnicom Sunčanom Glavak.