Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 29. 10. 2018.

Odluke Vlade preduvjet da se zaokruži proces dokapitalizacije Petrokemije

Na zagrebačkom sveučilištu predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na prvoj sjednici Rektorskog zbora u akademskoj godini 2018/19.

"Nikada do sada nisam čuo niti na jednom od tih sastanaka bilo kakav problem. Sve parlamentarne stranke koje su u većini daju podršku meni kao predsjedniku Vlade, programu Vlade i aktivnostima koje imamo. Nisam primijetio da ima bilo koje otvoreno pitanje", odgovorio je Plenković na upit medijima o suradnji sa strankom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, dodavši da su HDZ-u svi partneri važni.

Predsjednik Vlade potvrdio je da će sudjelovati na promociji knjige Martine Dalić jer ga zanima kako bivša potpredsjednica Vlade vidi jedan važan proces.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je podsjetio na to da proces u Petrokemiji traje već nekoliko mjeseci te da je rad na njezinoj dokapitalizaciji dio posla njegove vlade od samog početka.

Pojasnio je da je to jedna od naslijeđenih tema hrvatske gospodarske tranzicije koje su došle na dnevni red mandata ove vlade. "Današnje odluke su preduvjet da se u sljedeća dva-tri dana zaokruži proces dokapitalizacije i na temelju nove vlasničke strukture krene u novu fazu Petrokemije", kazao je i najavio da će večeras biti u Sisku.

"Drago mi je da šaljemo jednu ovakvu poruku u Sisačko-moslavačku županiju koja je možda doživjela najviše koraka u nazad u odnosu na ono što je nekad bila u pogledu industrijskoga razvoja za Hrvatsku”, istaknuo je Plenković. 

U tom kontekstu spomenuo je da Rafinerija u Sisku radi. "Tražimo cjelovito rješenje zajedno s onima koji su većinski partneri u ovom trenutku u INA-i na način da bude održivo", poručio je predsjednik Vlade.