Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 23. 10. 2018.

Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti

Nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a na kojoj je predstavljen Vladin prijedlog mirovinske reforme predsjednik HDZ-a Plenković u izjavi medijima komentirao je nova otkrića u vezi s »aferom SMS« i drugim temama

Na pitanje tko će biti HDZ-ov predsjednički kandidat, s obzirom da je predsjednica Grabar-Kitarović izjavila da je još prerano da se izjasni i da će pričekati europske izbore, Plenković je bio jasan. "Mislim da smo se ona i ja dobro razumjeli. Nemam nikakvih dilema. Mislim da znam što će se odlučiti", poručio je.

Komentirajući navode da je savjetnik predsjednice Republike Vlado Galić svojedobno kontaktirao s osumnjičenim Franjom Vargom, ponovio je da se slučaj treba do posljednjeg detalja rasvijetliti.

"Nadležne institucije moraju odraditi svoj posao. I to ne govorim kao floskulu. Zanima me dokle su ta fabriciranja išla, a očito su se dobro raširila", kazao je.

Naglasio je kako ne sumnja ni na koga, ali očekuje da se tzv. afera SMS istraži do kraja jer se fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu.

"Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti", poručio je Plenković.

Odgovorio je i na pitanje je li razgovarao s Milijanom Brkićem.

"Razgovarali smo prije, on je demantirao bilo kakvu vezu s bilo kojom od aktualnih afera", naveo je.

Plenković je također rekao da ne vidi problem u tome što će se guverner HNB-a Boris Vujčić pojaviti na predstavljanju knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić, dodajući da će i sam doći ako ulovi vremena jer ga to zanima.

Komentirao je i nove mailove prema kojima ispada da su dijelovi „lexa Agrokor“ promijenjeni prije nego što su došli na Vladu.

"S ovom distancom od godinu i pol dana mogu još jednom ponoviti da smo u vrlo kratkom roku donijeli vrlo važan zakonski okvir. Važno je da su OPG-ovi isplaćeni, a radna mjesta sačuvana, da su veliki i srednji dobavljači imali vremena stati na noge, da je poslovanje kompanije dobro i da je nagodba postignuta. Bitno je da su se o tom pitanju očitovala ona tijela koja su se i trebala očitovati", zaključio je Plenković.

Teme