Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 21. 10. 2018.

Članovi Crvenoga križa svakodnevno pokazuju veliko srce i solidarnost

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je večeras na svečanom obilježavanju 140. obljetnice Hrvatskoga Crvenog križa i u humanitarnom projektu »Uz nas niste sami«

Nakon prigodnog programa u Hrvatskom narodnom kazalištu predsjednik Vlade javljao se na telefonske pozive u pozivnom centru u sklopu HRT-ova projekta „Uz nas niste sami“ kojim se podupire humanitarna akcija Crvenog križa “Za dostojanstven život”, čiji je cilj skrenuti pozornost na iznimno teške okolnosti u kojima žive brojni stari i nemoćni ljudi.

Čestitajući Hrvatskom Crvenom križu na ovoj velikoj obljetnici, premijer Plenkoviç u javljanju za HTV istaknuo je da svakoga dana brojni članovi i volonteri pokazuju veliko srce i solidarnost diljem naše zemlje.

"U brojnim sam situacijama već ranije vidio koliko su oni na terenu, koliko su brzi, prisutni i požrtvovni i jako to cijenim", naglasio je Plenković.

Kazao je da ova akcija, koja u fokusu ima naše sugrađane starije dobi, pokazuje da moramo voditi računa o onima koji su najugroženiji te izrazio zadovoljstvo što ima mogućnost zajedno s brojnim drugim javnim osobama podržati ovu inicijativu.

Hrvatski Crveni križ ima izvanredan značaj za Hrvatsku na unutarnjem planu, rekao je Plenković, dodavši da gosti iz Međunarodnog Crvenog križa i susjednih zemalja, koji su došli na današnju svečanost, šalju poruku da se i u međunarodnim okvirima jako cijeni svakodnevni rad Hrvatskog crvenog križa.

Napomenuo je da i Vlada sa svoje strane, kao i jedinice lokalne i područne samouprave, također pomažu u aktivnostima te da Crveni križ bude onaj instrument koji pomaže i onima kojima je dnevno teško i onda kada su elementarne nepogode, migracijska kriza ili slične izvanredne okolnosti.

"Podržite ovu akciju, svakim pozivom povećat će se sredstva koja će pomoći najugroženijim obiteljima i našim sugrađanima starije dobi. Svaki poziv se računa", poručio je građanima premijer.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.