Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Umag | 13. 9. 2018.

Vlada vodi brigu o hrvatskim ribarima

Premijer Plenković sastao se u Umagu s predstavnicima Ceha ribara Istarske županije, s kojima je razgovarao o stanju u Savudrijskoj vali te o problemima s kojima se susreću ribari na moru

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nakon sastanka rekao je da Vlada shvaća probleme ribarenja u Savudrijskoj vali te ponovio da ribari ne mogu snositi nikakve posljedice, pogotovo financijske naravi u vezi toga. "Vlada je to riješila i brine se za svoje ribare", rekao je Tolušić.

Predsjednik Ceha ribara Istarske županije Robet Momić izrazio je zadovoljstvo sastankom te je ocijenio kako nitko ne može kazati da ova Vlada ne radi u interesu hrvatskog ribarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo.

"Sitni problemi, koji su bitni za njihov svakodnevni život u segmentu ribarstva su uvijek prisutni. Očekujem da ćemo i njih riješiti kroz resorno ministarstvo i tako omogućiti ribarima da kvalitetno žive od svog rada na području ribarstva", istaknuo je ministar i ponovio kako se stanje na moru u Savudrijskoj vali nije bitno promijenilo te da, kako je rekao, naši ribari ne smiju u bilo kojem segmentu biti oštećeni, i neće ni biti.

Ministar Tolušić kazao je kako očekuje da će u dijalogu s novom slovenskom Vladom rješavati sve izazove. "Hrvatska je do sada tako i djelovala i time pokazala vrlo visoku razinu korektnosti", poručio je Tolušić.

Uz premijera Plenkovića i ministra Tolušića, na sastanku su bili i ministri unutarnjih poslova, pravosuđa i turizma Davor Božinović, Dražen Bošnjaković i Gari Cappelli.