Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 27. 7. 2018.

Predsjednik Vlade primio hrvatske zlatne rukometaše

Premijer Plenković primio je Hrvatsku rukometnu reprezentaciju gluhih (»Tihe paklene«), koja je osvojila zlatnu medalju na Drugom Svjetskom prvenstvu u rukometu za gluhe u Brazilu

U ime Vlade i osobno čestitao je Hrvatskoj reprezentaciji gluhih na tom velikom i sjajnom postignuću kojim se Hrvatska ponosi. Dodao je da je riječ o seriji iznimnih uspjeha s obzirom na to da je Hrvatska reprezentacija gluhih 2014. godine također osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Naglasio je da Vlada podržava hrvatski sport općenito, istaknuvši da Središnji državni ured za šport kontinuirano surađuje sa svim sportskim savezima i udruženjima. Rekao je također da je Vlada povećala izdavanja za šport i nagrade za športaše.

Vlada je tako za programe javnih potreba u sportu koje provodi Hrvatski športski savez gluhih, u ovoj godini odobrila gotovo 3 milijuna kuna proračunskih sredstava, dok je za Ljetne olimpijske igre gluhih održane prošle godine u Samsunu odvojeno 4,3 milijuna kuna. Vlada također osigurava trajnu mjesečnu novčanu naknadu za osvojene medalje za 45 gluhih športaša.

Hrvatski rukometaši zahvalili su predsjedniku Vlade na potpori, istaknuvši da su im ovakvi susreti velika motivacija za daljnja natjecanja, ali i poticaj svim mladima da se aktivno uključe u bavljenje sportom.

U pratnji rukometaša bili su njihovi treneri i čelnici Hrvatskog športskog saveza gluhih, a uz predsjednika Vlade državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Teme