Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 14. 7. 2018.

Plenković poziva sve građane da u ponedjeljak dočekaju Vatrene

Premijer Plenković dao je izjavu za novinare uoči finalne utakmice između Hrvatske i Francuske na Svjetskom nogometnom prvenstvu i najavio izgradnju modernog nacionalnog stadiona kakav Hrvatska reprezentacija zaslužuje

Premijer Plenković pozvao je sve građane da u ponedjeljak dočekaju i pozdrave Vatrene na Trgu bana Jelačića. Poručio je da sutra treba pobijediti – iako je uspjeh već sada takav da možemo slaviti.

"Očekujući još jedan veličanstveni uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije, pozivam sve navijače, što veći broj ljudi, da pozdravimo našu reprezentaciju koja je svima ulila veliki ponos posljednjih mjesec dana, ali i u nizu godina, svojim sjajnim rezultatima", poručio je.

Plenković je ponovio apel poslodavcima da budu fleksibilniji prema svojim radnicima na dan dočeka nogometnih reprezentativaca. "Ovo je jedanput u životu, budimo sada malo veseli, svi koji mogu neka puste svoje zaposlenike na doček reprezentacije. To će biti uspomena za sve nas dok smo živi", istaknuo je.

Na pitanje novinara gdje će pratiti doček hrvatskih reprezentativaca, Plenković je odgovorio da je to doček za sportaše i izbornika i da je politika tu sporedna.

Ponovio je da hrvatski nogomet zaslužuje kvalitetan nacionalni stadion. "Ne radi se o megalomanskom projektu nego o ideji da hrvatska reprezentacija, ako dođe na vrh, zaslužuje kvalitetan stadion, na modernim standardima, uz analize i razumne cijene. Time pomažemo dodatnoj kvaliteti hrvatskog nogometa i mlađim naraštajima reprezentacije", poručio je.

Dodao je da postoji način kako da se u partnerstvu lokalnih jedinica, države i nogometnog saveza zaokruže te finacijske konstrukcije.

Najavio je da će Vlada i novčano nagraditi nogometaše. "Lani smo nakon brilijantog uspjeha hrvatskih vaterpolista u Budimpešti povećali nagrade, a Vlada će drage volje dati nagrade nogometašima, izborniku i cijelom stožeru", zaključio je Plenković.

Teme