Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 13. 7. 2018.

Ova generacija ima mentalitet pobjednika, to je povijesna šansa

Premijer Plenković dao je intervjue za francusku i englesku verziju kanala France 24 uoči finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Vatrenih i Francuske

Snimke intervjua na na stranicama HRT-a

Predsjednik Vlade Plenković istaknuo je da se nada pobjedi hrvatskih nogometaša u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Francuske koja se igra u nedjelju u Moskvi, napomenuvši da je za zemlju od 4 milijuna stanovnika ovo izniman uspjeh.

"Imamo povijesnu šansu postati svjetski prvaci. Kao što sam već kazao u polufinalu, jedan gol će odlučiti. Nadam se da će taj gol dati Hrvatska, a tome se nadaju svi Hrvati u domovini i inozemstvu", kazao je.

Mentalitet pobjednika

Dodao je da je proteklih dana zaprimio velik broj čestitki lidera brojnih susjednih i prijateljskih država koje su se s Hrvatskom identificirale.

"Ova generacija posjeduje fantastični talent, a ima i mentalitet šampiona, mentalitet pobjednika koji je možda prije nedostajao. Privilegija nam je gledati ih u nedjelju u finalu i nadamo se najboljem", naglasio je.

Naveo je da Hrvatska ostvaruje godinama izvrsne sportske rezultate, i to ne samo u nogometu, već i u košarci, rukometu, odbojci, vaterpolu i drugim sportovima.

Čestitao je i izborniku Zlatku Daliću koji je u momčad unio novi pobjednički duh, podsjetivši i na golem uspjeh nogometne generacije iz 1998. koju je predvodio izbornik Miroslav Ćiro Blažević - ikona hrvatskog sporta.

Promocija kakva se ne može platiti

Plenković je naglasio da ovakav sportski uspjeh donosi vidljivost i promociju zemlji kakva se ne može platiti.

"Atmosfera u Hrvatskoj je sjajna, puno je emocija. Sve tri utakmice nakon grupne faze pobijedili smo u produžecima, to je kao da smo igrali jednu dodatnu utakmicu. Reprezentacija igra izvrstan nogomet, vidi se da naši glavni igrači igraju u najboljim europskim klubovima", poručio je.

U nedjelju svi za Vatrene!

Plenković je kazao da iznimno poštuje Francusku koja je pokazala da igra kvalitetan nogomet, kao i njezinog predsjednika Macrona, s kojim je prijatelj.

"U nedjelju navijamo za Hrvatsku. Nadam se da ćemo taj pobjednički gol!", zaključio je.

Teme