Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 12. 7. 2018.

Svi smo uz Vatrene, ulazak u finale povijesni je događaj za Hrvatsku

Premijer Plenković dao je izjavu za CNN povodom pobjede hrvatske reprezentacije nad engleskom i predstojećeg finala Svjetskog nogometnog prvenstva

Snimka izjave na stranicama N!

Čestitavši hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na veličanstvenoj pobjedi u utakmivci protiv Engleske, predsjednik Plenković iznio je mišljenje da je Hrvatska veoma dobro igrala tijekom cijelog prvenstva. Nije slučajno što naši glavni igrači igraju u najboljim europskim klubovima, u najboljim ligama, naglasio je.

Govoreći o polufinalnoj utakmici protiv Engleske, Plenković je ocijenio da su hrvatski reprezentativci pokazali veliku otpornost nakon ne baš uvjerljivog prvog poluvremena, da bi potom u drugom dijelu i produžecima potpuno dominirali igrom.

Plenković je izjavio da je ulazak u finale Svjetskog prvenstva povijesni događaj za hrvatski sport. "Naravno da smo svi navijali. Prošlo je tek 20 godina od našeg prošlog polufinala u Francusko,j i to se već sad ponavlja. Možete zamisliti kakvu je atmosferu izazvao ulazak u finale, Hrvatska je u deliriju" rekao je Plenković.

Teme