Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Moskva | 11. 7. 2018.

U polufinalu smo drugi put u 20 godina, to ćemo pamtiti generacijama

U društvu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Premijer Plenković doputovao je u Moskvu, gdje će pratiti polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske

Uoči polaska predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za brojne novinare okupljene u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman. Naglasio je važnost ovog uspjeha "Vatrenih" – i za Hrvatsku i za hrvatski sport.

"Očekujemo pobjedu i sjajnu atmosferu – još jednu veliku predstavu naših igrača i izbornika. Ovo je zaista ogroman dan za Hrvatsku i hrvatski sport. Dvaput u 20 godina zemlja naše veličine igra polufinale na Svjetskom nogometnom prvenstvu. To su uspjesi koje ćemo generacijama pamtiti. Nadamo se pobjedi i finalu", istaknuo je Plenković.

U Moskvi se predsjednik Vlade sastao s izbornikom "Vatrenih" Zlatkom Dalićem i predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom te im čestitao na iznimnom uspjehu reprezentancije na Svjetkom prvenstvu.

"Momci nas drže u fantastičnoj atmosferi, cijela nacija diše s nogometnom reprezentacijom. Presretni smo što smo ovdje u ovim generacijskim trenucima", poručio je Plenković.

Naglasio je veliki značaj toga događaja i za promidžbu Hrvatske. "Nema veće promidžbe u današnje internetsko vrijeme od ovoga polufinala, osim finala. Prema tome, tu smo da to bude samo uvod u još veću promociju u nedjelju", rekao je Plenković i dodao: "Jasno je da smo optimisti. Naravno i da smo pristrani. Želimo uspjeh svima, ali prije svega hrvatskoj reprezentaciji."

Rekao je da je nogomet sport koji je svegeneracijski, koji svi prvo učimo od malena i koji ljudima pruža zadovoljstvo i ugodu. „Jedinstvo, osjećaj ushita, ponosa i domoljublja, sve se nekako sintetizira u ovoj atmosferi koja je fascinantna“, naglasio je predsjednik Vlade.

U kontekstu promidžbe i turističke sezone podsjetio je na podatke o tome koliko se puta posljednjih dana Hrvatska pretraživala na Internetu. "Ovakvu vrstu promocije nismo mogli niti naslutiti, ona je bez presedana za našu zemlju", zaključio je premijer Plenković.

Teme