Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 28. 5. 2018.

Osnažiti veze nautičkog turizma s lokalnim gospodarstvom

Premijer Plenković sudjelovao je na Svečanoj akademiji u povodu Dana oružanih snaga Republike Hrvatske u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

U njegovoj pratnji bio je predsjednik Uprave društva D-Marin Burak Baykan te predstavnice Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić, regionalna direktorica za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, i Charlotte Ruhe, rukovodeća direktorica za srednju i jugoistočnu Europu.

Gosti su predsjednika Vlade upoznali sa zajedničkim poslovnim pothvatom Doğuş grupe i EBRD-a u obliku kapitalnog ulaganja od oko 70 milijuna eura u razvoj deset marina u trima državama – Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj. Ulaganju je cilj podržati daljnji rast nautičkog turizma, i to kroz otvaranje novih marina, proširenje sposobnosti upravljanja u postojećim marinama te povećanje njihove učinkovitosti.

Predsjednik Vlade pozdravio je aktivnosti Doğuş grupe i EBRD-a, naglasivši usmjerenost Hrvatske na održiv razvoj turističkog sektora te istaknuvši važnost zapošljavanja upravo mladih ljudi u djelatnostima nautičkog turizma. Predsjednik Vlade osobito je pohvalio nastojanja da se ojačaju veze nautičkog turizma s lokalnim gospodarstvom i malim i srednjim poduzetnicima.

U pratnji predsjednika Vlade bili su ministar financija Zdravko Marić, državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac i državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina.